• Ştiaţi că… Pralinele cu ciocolată au fost inventate de un belgian?

    praline

    Ştiaţi că… Pralinele cu ciocolată au fost inventate de un belgian, Jean Neuhaus, în anul 1912?
    Primele praline au apărut în Franţa, în secolul al XVI-lea la Château de Vaux-le-Vicomte fiind creaţia bucătarului unui industriaş care deţinea o fabrică de zahăr. Acesta a acoperit bucăţi individuale de migdale cu zahăr caramelizat. Bucătarii europeni au început să macine nuci, migdale și alune transformându-le între-o pulbere pe care o îmbrăcau cu caramel creând astfel praline, fiind folosite pentru a se găti diverse produse de patiserie, cofetărie şi îngheţată.
    Odată cu aducerea de cacao în Europa, pulberea din fructe a fost amestecată cu ciocolată dând naştere la ceea ce va fi cunoscute ca praline de ciocolată. În Franţa şi Elveţia denumirea de pralină va fi folosit pentru orice înseamnă bomboană umplute cu ciocolată, termen care se va răspândi în toată Europa.
    Ciocolata joacă un rol important în economia belgiană, în Belgia existând la ora actuală peste 2.000 de producători mari şi mici de ciocolată . Astăzi, ciocolata este un produs foarte popular în Belgia, cu 172.000 de tone produse în fiecare an și exportate pe scară largă în toată lumea. Côte d’Or este cel mai mare brand comercial, produsele lor fiind disponibile în aproape toate magazinele de diulciuri atât din Belgia cât şi afara ei.

    Carmen

    arrow